אגב, מאפיין בולט לתמונת Selfie הוא התוצאה המעוותת מעט של הפרצוף, או חוסר אחידות בבהירות התמונה. כל אלו נובעים מהיותו צילום "חובבני" וכפוף לכך שהמצלמה מוחזקת בגובה ע"י הצלם עצמו, המנסה להרחיק את המצלמה ככל הניתן מפרצופו בכדי לקבל תוצאה טובה יותר.
בשיחות וידאו קיימת (בשימוש לא נכון) תופעה דומה בהנחה שהמצלמה ממוקמת מעל גובה הפנים, או תופעת "נחירי חזיר" כאשר המצלמה ממוקמת מתחת לגובה הפנים.
תופעה משותפת זו מביאה אותי לקשר הנושא את שם הפוסט..
אמנם צילום Selfie הנו צילום סטילס בעוד בשיחת וידאו מרובת משתתפים מדובר בוידאו חי, אך בעצם יש לנו ריבוי של צילומי Selfie, חיים ונושמים.
למעשה, הבשלתם של שיפורים טכנולוגים במצלמות הסמארטפון ביחד עם השינויים התרבותיים שמביאות איתן הרשתות החברתיות, הם בעלי נקודות השקה ודימיון רבות בין הצילום העצמי ועולם שיחות הוידאו העסקיות.
בפאן הטכנולוגי, בעבר שיחות וידאו עסקיות מרובות משתתפים נעשו רק באמצעות מערכות וידאו קונפרנס יעודיות, כשיחה של Point To Point בטכנלוגיית ISDN ומאוחר יותר גם ב IP.
נכון להיום אנחנו עדים להבשלה טכנולוגית של שיתוף מכשירים שונים באותה שיחה איכותית.
הבשלה טכנולוגית זו הידועה בשם Video Collaboration מאפשרת שיחת וידאו בין מערכת וידאו יעודית בכל טכנולוגיה, מחשב אישי עם מצלמת רשת, טאבלט וסמארטפון. שיחת וידאו בכל מקום ומכל מכשיר – ממש כמו צילומי ה Selfie... נגיש וקל לביצוע.
בפאן התרבותי, בעבר אנשי עסקים רבים נרתעו מקיום שיחות וידאו וכאמור במידת הצורך השתמשו בחדרי ישיבות בעלי מערכות יעודיות לקיום הישיבות. נכון להיום המסוגלות הטכנית של המכשירים הנוספים, הזמינות שלנו בכל מקום והשימוש המאסיבי במכשירים חכמים, הביאו לנכונות של המשתמשים העסקיים להשתמש יותר ויותר בוידאו הנייד לשיחה עסקית עם קולגות, לקוחות, ספקים וכדומה. קל וחומר, אם המשתמשים אינם נרתעים מצילום עצמי ושיתופו ברשתות החברתיות, הרי שהשתתפותם בשיחת וידאו עסקית נהיית קלה וטריוויאלית יותר ויותר.
ודבר משותף נוסף לשתי התופעות או לשני השימושים, הוא הצורך במספר פעולות מקדימות דומות לטובת קבלת תוצאה איכותית – צילום Selfie איכותי ושיחת וידאו איכותית.
השקעת מחשבה וטיפול בתאורה נכונה, מיקום מצלמה נכון ורקע מתאים, ישפרו את איכות התוצאה של שתי התופעות ויגדילו את שביעות הרצון של המשתתפים בהן.
שיחת וידאו מרובת משתתפים בשילוב מערכת וידאו יעודית, מחשב אישי, טאבלט וסמארטפון